Novi Sad
05.05.2011.
07:31 > 06:37
Luka Novi Sad uskoro će preći u nadležnost Ministarstva za infrastrukturu, čime bi mogla da se stavi tačka na privatizaciju ovog preduzeća, saznaje Radio 021.
  • Ђуро

    06.05.2011 04:52
    @Sale novosadjanin - i jos da dodam
    "sve je krenulo nizbrdo,kada je na mesto upravnika carine dosao kadar ds-a,advokat m****** m********".
    Једино што не рече је из којег Итебеја тај стиже да управља ресурсима Војводине?
    Хоћеш ли се већ једном организовати па не дозволити да ови из Београда и још Милошевићеви управљају ресурсима у Војводини?
  • Spedos

    05.05.2011 20:25
    lopovluk na 2
    Sve je istina sto napisa prethodnik o uslugama luke i selidbi carine u privatno dvoriste partner transa,
    doticni M....i savetnik ministra poljoprivrede/ jednog od najuspesnijih ministarstava kad nam je krompir dostigao 100 din /, i strucnjak za selidbe
    sve je ovo uradio pod parolom izmestanja teretnog saobracaja iz grada , da bi pri tom ostavio bescarinsku zonu na istoj lokaciji i samo prelio kamione 200 metara od luke, koju je bezuspesno pokusao da unisti, ali ,slusajte sad ovaj cirkus, ci ranzirna kolko sam upucen , a dobro sam upucen jel sam na izvoru , sada se izmesta sa trenutne lokacije vojvodina speda / kod pumpe omv/ i to pola na zonu ,pola kod partner transa , sta to znaci? To znaci da ima klisa da odlepi od tutnjave slepera , da nece biti mesta za parking na zoni da ce biti kolaps sto de tice carinjenja u NS i opet se ne pominje vracanje carinarnice u Luku Novi Sad gde je sve funkcionisalo bez greske ...da ne duzim bruka i sramota ,lopovluk bez presedana
  • mika

    05.05.2011 17:49
    Strateško partnerstvo
    Izgleda da je neko raskrinkao ovu rasprodaju Luke , a i svaka mu čast ma ko to bio.E sad me zanima dali će iko raskrinkati i prodaju Vodovoda. JKP Vodovod bi moglo u drugi resor pa da ga ovi ne rasprodaju npr. u resor ministarstva za zaštitu životne sredine ( pošto nam je voda u Novom Sadu neispravna i ugrožava kao takva živote nas građana Novog sada ).Šta reče ovaj gospodin Milivojević o strateškom partnerstvu da je to jedna floskula i izmišljotina , te da je određena grupa ljudi htela da dođe do novca, pa gospodo to isto žele ovi ljigaši uz pomoć žutih sa JKP Vodovodom.Strateško partnerstvo ha ha ha ,stvarno smešno, moglo se zvati i lopovluk ili naše pare u njihove džepove pa stvarno ovi misle da smo mi svi mutavi , a oni da su Đura.
  • sale novosadjanin

    05.05.2011 16:09
    i jos da dodam
    da je @mladja skoro skroz u pravu.
    bio sam korisnik usluga luke-skladistenje i carinjenje-vise od 4 godine.
    nikada nisam morao preterano da cekam da mi se roba izda a nijednom roba nije bila nedostupna ili ostecana.
    cene njihovih usluga su bile nesto skuplje od drugih ali je sve bilo na jednom mestu.
    bilo je da radnici popiju ali se to nije odrazavalo na poslovanje.
    kontejnere su istovarali expresno.
    ali sve je krenulo nizbrdo,kada je na mesto upravnika carine dosao kadar ds-a,advokat m****** m********.
    prvo je carinarnica premestena u privatne prostorije volva a deo nadleznosti je prebacen u panonija sped.
    parking,koji je nekada bio krcat,poceo je polako da se prazni a samim tim i magacini.
    tada je vec pocelo da se suska da se prostor namesta nekoj privatnoj firmi za izgradnju novog trznog centra....i tako dalje se unistavala luka a to se cini i dalje.
    naravno,advokat m******** je po obavljenom zadatku u ime ds-a,a za racun bgd vlasti,prekomandovan zbog zasluga za savetnika ministra.
    bez obzira sto je direktor i sindikat luke uputio pismo na preko 20 adresa-niko im nije odgovorio.
    radnici su sami sprecili otimacinu od strane bgd mafije i njihovih VOJVODJANSKIH POLTRONA.
    da li znate koliko je NOVOSADJANA bilo da pruzi podrsku radnicima luke? 1(jedan) !!
    treba da nas je sramota !

  • Milisav

    05.05.2011 13:04
    Ajde
    Nađite još nekog da nešto kaže osim tog Milivojevića. Taj koliko sam skontao veze nema, samo priča svoju priču i lupeta pa se onda ispravlja. Konstantno imate, ne samo vi, nego i drugi mediji, njega, a ostali "nemaju komentar". Gde je tu vest?
  • Mlađa

    05.05.2011 08:38
    Pomenuti direktor Luke je direktor već 20-tak godina,počev od ranih 90-tih,(čovek sa sve vlasti). Međutim, nije zapošljavao radnike po političkoj liniji odnosno Luka ima isti broj radnika kao što ih je imala još od 80-tih godina. Ako tog direktora usporedimo sa svim ostalim direktorima nekih naših JKP preduzeća to je za pohvalu.
    Ja sam možda ljubomoran što fizički radnici u Luci, npr.magacioneri sa 2-3 razreda srednje škole(šef im ima 4 razreda srednje) imaju po 70.000 dinara platu ali o tim radnicima ovaj direktor brine. Da je prekomerno zapošljavao radike po političkoj i rođačkoj liniji to ne bi bilo tako.
    Jedino bih mu zamerio tj. izgleda mi možda malo strašno kad u 10h dopodne vidiš magacionere kako kuvaju kotlić i kako su već pijani a dobiju takvu platu a ti se mučiš za dva i po puta manju platu al šta da radiš... Bolje i to...makar da neki imaju sreće u životu... nego da neki tajkuni dobiju za dž Luku!!! U principu.. pohvale za direktora, meni može samo da bude žao i da budem ljubomoran što nisam imao takvog.
  • Kentaur

    05.05.2011 07:45
    retkost
    Dobro je što se našao barem jedan direktor koji nije puki partijski poslušnik.
  • a sta bi sa BG Luka!!!

    05.05.2011 07:12
    "DOBROTVOR" sprecava privatizaciju Luke!!! ajd vec jednom da nas drugi ne BRANI...sto NESPRECI prodaju Luke u BG, nego izgleda da je on ili neko drugi bacio oko na nasu luku, pa sad ajd da malo blefira dobrocinstvo i BRIGU za nas
  • TT

    05.05.2011 06:45
    tačku na pljačku
    nadam se da je ovo zaustavljeno. ali ima još brdo onih koji nisu, npr brodogradilište apatin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna